Skip to content
AVRUPA'NIN YÖRESEL ÜRÜN MARKETİ / ALIŞVERİŞ YAP

Blog

İnternet Üzerinden Alışveriş Nasıl Yapılır?

by ömer hakan ölçer 19 Sep 2022

İnternet üzerinden alışveriş yapmayı belki de bilmeyen yoktur. Alışveriş siteleri, uygulamaları, sosyal medya pazarlamacıları diye başlayan liste uzar gider. Zor olan ise internet üzerinde alışveriş yaparken güvenliğinizi de sağlayabilmek.

 İnternet Alışverişi Sırasında Güvende Olmamanın Sonucu Nedir?

 Çoğu kullanıcı internet alışverişi için bilindik siteleri veya uygulamaları kullanmanın onları güvende tutacağına inanır ve sürekli aynı uygulamadan alışveriş yapar. Bu kullanıcıyı bazı risklerden koruyacaktır, mesela kullanıcı ürünü iade etmek ya da değiştirmek konusunda problem yaşamaz ya da dünyanın parasını verip sipariş ettiği elektronik cihaz yerine salatalık göndermeleri ihtimalini elemine edebilir. Fakat bu yeterli değildir. Yıllarca güvenle kullanılmış olsa da bir gün aynı uygulama üzerinden kart bilgileri kopyalanabilir ve kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan alışverişler hesap ekstresine dahil olabilir.

 Kart Bilgileri Bir Başkasının Eline Geçtiğinde Ne Yapmalı?

 İlk olarak kullanılan kartın ait olduğu banka müşteri hizmetleriyle temasa geçip kartın kullanılmaya devam edilmesinin engellenmesi gerekir. Bu, işlemin fark edildiği andan itibaren daha fazla zarara uğranmasını engelleyecektir.

 Bütün Kart Boşaltılmadan Durum Nasıl Fark Edilir?

 Bunun için alınacak en iyi önlem bankaya talimat vermektir. Her alışverişten sonra banka karttan yapılan alışveriş tutarını içeren bir bilgilendirme mesajı gönderebilir. Bu mesaj kutusunda bir kalabalığa sebep olacaktır fakat kart limiti tükenene kadar kullanılmasından daha iyidir. Böylelikle kullanıcıya ait olmayan bir alışveriş fark edildiği an bankayla irtibata geçebilir, işlemi iptal edebilir ve kullanıcı kartın kullanılmasına engel olabilir.

 Peki, İnternetten Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

  Öncelikle mevcut kredi ve banka kartlarının mutlaka internet alışverişine kapatılması gerekmektedir. Bu, banka bilgileri ele geçirilse dahi kullanılmasına engel olacaktır. Kartların internet alışverişine kapatılması, bir daha internetten alışveriş yapılamayacağı anlamına gelmez.

 Müşterisi olunan bankanın mobil uygulaması aracılığıyla bir sanal kart oluşturulur. Sanal kartın özelliği, mevcut kredi kartının limitine bağlı olmasına karşın kart bilgilerinin tamamen farklı olmasıdır. Sanal kartların belirli bir limiti yoktur, ana kartta bulunan limitin tamamı sanal kart aracılığıyla kullanılabilir.

 Sanal kartları güvenli kılan ise limitlerinin tek seferlik olmasıdır. Yani sanal karttan alışveriş yapmak için ihtiyaç duyulan limit uygulama üzerinden belirlenir, alışveriş sırasında limit kullanılır ve artık sanal kartın limiti tükenmiştir. Bir aksilik yaşanır ve kullanıcıya ait kart bilgileri kopyalanırsa bile o kötü niyetli kişilerin elinde sadece içi boş bir kart numarası kalır.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items