Skip to content
AVRUPA'NIN YÖRESEL ÜRÜN MARKETİ / ALIŞVERİŞ YAP

Haberler

Beslenme Ve Sağlık Nedir?

by ömer hakan ölçer 18 Sep 2022
Sağlıklı olmak insan hayatı içinde en önemli unsur olarak herkes tarafından kabul edilmektedir. Kaliteli, verimli, huzurlu, konforlu ve mutlu bir hayat öncelikle sağlıklı olmakla mümkündür. Bu nedenle sadece hasta olunduğunda değil hasta olmadan önce de bazı konularda çok dikkatli hareket edilmelidir. Rutin kontrol ve muayenelerin yaptırılması, hijyen ve temizliğe önem verilmesi, gerekli takviyelerin alınması, düzenli uyku ve hareket gibi konularda dikkatli olmak sağlık için olmazsa olmaz konulardır. Ancak bunların yanı sıra beslenme konusu da sağlıklı olmak, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için çok önemlidir.
 
 Doğru Beslenme Sağlıklı Olmak İçin Neden Önemlidir?
 
 Sağlıklı olmak deyince ilk akla gelen bedensel sağlık olmaktadır. Beden ise sağlıklı olmak için temizlik, hareket ve dinlenmenin yanında yakıt olarak da beslenmeye ihtiyaç duymaktadır. Ancak bu yakıt olabildiğince doğru ve yeterli olarak bedene girmelidir. Yani zararlı besinler, temiz ve hijyenik olmayan ya da değerleri gözetilmeden alınan gıdalar bedenin sağlıklı kılmaktan çok zamanla ya da belki de hemen hastalığa neden olabilmektedir. Bu nedenle kişi sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürdürebilmek için öncelikle aldığı besinlere dikkat etmelidir.
 
 Doğru Beslenme Nedir?
 
 Doğru beslenme, vücut için gerekli olan tüm besin gruplarının gerekli olduğu miktarda ve zamanda alınması ile gerçekleşmektedir. Günlük protein, karbonhidrat ve vitamin dengesinin doğru bir şekilde menülere paylaştırılması, yeterli sıvı alımı, doğru saklama ve pişirme yöntemleri doğru beslenme konusunun içindedir. Ayrıca hazırlanan yemeklerin malzemelerinin temizliği ve hijyeninin yanı sıra mevsim besinlerinin alınması da doğru beslenme ile doğrudan ilgilidir.
 
 Tüm bunların yanı sıra beslenmenin yaş, cinsiyet ve günlük harcanan enerji ile de ilişkisi olduğu belirtilmelidir. Küçük bir çocuğun ihtiyaç duyduğu besin değer ve miktarları ile yetişkin birinin ihtiyaç duyduğu değer ve miktarlar farklıdır. Bunların gözetilmemesi de sağlık ve beslenme ilişkisini olumsuz yönde etkileyecektir. Aynı şekilde spor yapan biri ile masa başı iş yapan birinin alması gereken değer ve miktarlar da farklı olacaktır. Bu bağlamda sağlık ve beslenmenin birbirinden ayrılamayacak iki konu olduğu da rahatlıkla söylenebilir.
930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items