Skip to content
AVRUPA'NIN YÖRESEL ÜRÜN MARKETİ / ALIŞVERİŞ YAP

Haberler

Online Alışveriş Neden Ucuz?

by ömer hakan ölçer 19 Sep 2022

Pandemi sürecinin de etkisiyle internet üzerinden online alışveriş altın çağını yaşamaktadır. Çoğu insan evinden dışarı bir adım bile atmadan tüm istediğini ayağına getirme fırsatı varken gidip dışarıda dolaşarak alışveriş yapmak istemiyor. Hem ürünleri karşılaştırarak değerlendirme hem de daha uygun fiyatlar bulma imkanı olduğundan insanlar yüz yüze alışverişten ziyade online alışverişe yönelmektedir. Bunun tercih edilmesinde internet ortamında satılan ürünlerin daha ucuz olmasının da büyük bir etkisi var. İster istemez insanın aklına şu soru geliyor; online alışverişte aynı ürün neden daha ucuz?

Depolama Daha Ucuz ve Daha Kolay

Normal satış yapan esnaf ürünlerini satmak için ne kadar iyi bir yerde dükkan açarsam satışlarım o kadar artar mantığıyla lüks yerlerde dükkan açtığından kira geliri artmakta ve bu artan gideri de haliyle ürünün satış fiyatına yansıtılmaktadır. Online satış yapan mağaza ve dükkanlar ise ürünleri internet ortamında tanıttığından ve satışını direk olarak yaptığından dolayı daha ucuz depolarda ürününü depolama fırsatı bulmaktadır. Haliyle daha ucuza mal edilen ürün daha ucuza satılmaktadır. 

Daha Az Personelle Daha Çok İş İmkanı

Mağaza ve dükkanlar alışveriş için gelen müşterilerle birebir ilgilenmek için eleman çalıştırmak zorunda kalmaktadır. Hatta işletmenin müşterisi ne kadar çok olursa çalıştırdığı eleman sayısı da o oranda fazla olmaktadır. Çünkü mağaza veya dükkana gelen müşteriler kendileriyle ilgilenmesini ve sorularına cevap verilmesini talep ederler. Online satış yapan işletmeler ise ürününü bir kere tüm özellikleri ile anlatıp tanıttıktan sonra sadece sipariş alma ve kargoya verme işlemi ile ilgilendikleri için daha az personele ihtiyaç duymaktadırlar. 

Hitap Ettiği Kitle Daha Geniştir 

Mağaza ve dükkanların müşteri kitleleri açıldıkları semt veya bölge ile sınırlı kalırken, internet ortamında online satış yapan işletmeler ise dünyada interneti olan herkese hitap edebilmektedir. Daha fazla kişiye ürününü gösterme imkanı bulan online işletmeler daha fazla satış yapıp daha fazla kazandıkları için ürünlerini daha ucuza satmaktadırlar.

Reklam İmkanı Daha Fazladır 

İnternet üzerinden online olarak satış yapan işletmeler daha az reklam gideri ile daha fazla insana ulaşabilmektedir. Bu da reklam giderlerini azaltırken, müşteri sayısını ise artırmaktadır. Dolayısıyla online alışveriş siteleri ürünlerini kolaylıkla daha ucuza satmaktadır.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items