Skip to content
AVRUPA'NIN YÖRESEL ÜRÜN MARKETİ / ALIŞVERİŞ YAP

Haberler

Spor Öncesi Hangi Meyveler yenmelidir?

by ömer hakan ölçer 18 Sep 2022
Düzenli egzersiz ve spor yapmak sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlarındandır. Ancak spor yapmaya başlamadan önce nasıl beslenmemiz gerektiği de bir o kadar önemlidir. Spor öncesi tüketilmesi gereken birçok gıda vardır. Özellikle karbonhidrat yönünden zengin ve düşük glisemik indeksli besinler spor öncesi vücudumuza sağlayacağı enerji yönünden tercih edilirler. Unutulmamalıdır ki iyi bir beslenme şekli aynı zamanda egzersiz performansınızın da iyileşmesini sağlayacaktır. Tabi ki yemek yediğimiz zaman ile spor zamanı arasında 1 saatlik bir ara olması ve porsiyon miktarını kaçırmamak gerektiğini de atlamayalım.
 
 Eğer siz de spor öncesi beslenme için hazırlığa uzun vakitler ayıramıyorum diyenlerdenseniz tercihinizi taşınabilmesi ve hazırlanması oldukça kolay olan meyvelerden yana kullanabilirsiniz.
 Peki, egzersiz öncesi hangi meyveleri tercih etmeliyiz?
 
 1- Muz 
 
 Muz içinde bulundurduğu karbonhidrat miktarı ile egzersiz sırasında kaslarınızda dönüştürebileceği hızlı enerjiyi sağlaması yönünden ilk sırada yer alır. Aynı zamanda içinde B6 vitamini, potasyum, manganez ve C vitamini bulundurmaktadır. 
 
 2- Elma Ve Portakal 
 
 Her ikisi de içerisinde bağışıklığı güçlendirecek antioksidan, bol vitamin ve mineral bulundurur. Tercihinizi bir adet elmadan ya da bir adet portakaldan yana kullanmanız durumunda vücudunuza verdiği enerji, kalorisinden yüksek olacaktır.
 
 3-Kayısı 
 
 Egzersiz öncesi kayısıyı hem taze hem de kuru olarak tüketebilirsiniz. Porsiyon olarak 4-5 adet olarak yiyeceğiniz kayısı enerjinizi yükselteceği gibi dolaşım sisteminin çalışmasına da katkı sağlayacaktır.
 
 4- Yaban Mersini 
 
 Diğer meyvelere göre en önemli farklı özelliği kas dokularını onarması ve iltihap önleyiciliğidir. Aynı zamanda içerdiği lif, bedenimize güç sağlar ve vücutta bulunan yağlı bileşenlerin vücuttan atılmasına yardımcıdır.
 
 5- Kuru Üzüm
 
 İçeriğinde bulunan potasyum sayesinde sıvı dengesini sağlaması yönünden kuru üzüm oldukça önemlidir. Sıvı dengesini sağlamasıyla birlikte kas kramplarının oluşumunu engelleyen en pratik enerji sağlayıcınız olabilir.
 
 6- Armut 
 
 Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden, lif oranı yüksek karbonhidrat kaynaklarından biridir armut. Spor öncesi tüketebileceğiniz 1 adet armut diğer bir seçenek olarak listenizde yerini almaya hazır.
 
 7-Çilek 
 
 Lezzetiyle oldukça beğenilen diğer bir yaz meyvesi olan çilek içeriğinde bulunan antioksidanın yanı sıra yağı olmayan, düşük kalorili bir karbonhidrat kaynağıdır.
930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items